Tähtimerkit rannalla

OINAS
ottaa rannalle lähtiessään mukaansa sulkapallomailat, frisbeen sekä lentopallon. Viltillä paikoillaan makaaminen on hieman hankalaa. Viime kesänä ennätys paikallaan pysymisessä oli 5 minuuttia. Tänä kesänä hän ei edes yritä yltää moiseen suoritukseen.

HÄRKÄ
varokoon nahkansa palamista hänen nukahtaessaan kuuman kesäauringon syleilyyn. Neljän tunnin nokoset keskipäivän kuumimmassa ultraviolettisäteilyssä voi saada aikaan pahaa jälkeä... Jos härkä ei halua näyttää rantaretken jälkeen käristetyltä pihviltä, sivelköön hän nahkaansa suurimman löytämänsä suojakertoimen ja ottakoon mukaansa herätyskellon.

KAKSONEN
ottaa rannalle mukaan kännykän, matkaradion, viisi kirjaa ja kannettavan tietsikan, sekä matkatelkkarin. Näin voi aurinkoa ottaessa myös harrastaa ja olla aktiivinen. Hän soittaa makoillessaan kahdeksalle ystävälleen ja kertoo kaikille olevansa rannalla ottamassa aurinkoa. Kaksonen pyytää kaikkia kavereitaan soittelemaan hänelle päivän aikana ja näin tapahtuukin. Siitä seuraa, että:

RAPU
laittaa korviinsa korvatulpat. Sitä ennen, vaikka ujo onkin, on hän hihkaissut kaksoselle: "Laita jo ne toosat kiinni!" Hän ei kestä kuunnella kuinka kaksosen matkaradio pauhaa, telkkari kertoo uutisia, kaksonen pälättää ja kännykkä piippaa jatkuvalla syötöllä tauotta, ja kaikki yhtäaikaa. Rapu tuli tänne RENTOUTUMAAN. KERRANKIN kun lähtee kotoaan reissun päälle, joutuu kuuntelemaan tällaista hulabaloota! Ensi kerralla rannalle lähtiessään rapu ottaa mukaansa äänieristetyn teltan. Siellä saa nauttia omasta yksityisyydestä ja hiljaisuudesta.

LEIJONA
on bodannut koko talven. "Vihdoin tuli kesä ja saan paljastaa komeuteni", hän miettii tyytyväisenä. Leijona kävelee koko päivän rantaviivaa pitkin edes takaisin ja nauttii katseista. Ja kyllä hän niitä saakin. Hänen uljas, ryhdikäs olemuksensa vetää puoleensa koko rantaväen huomion. Sivusilmällä hän seuraa, kuinka päät kääntyvät hänen menonsa tahtiin, aivan kuten tennisottelussa katsomon katseet seuraavat palloa.

NEITSYELLÄ
on mukana aurinkovarjo, lämpömittari ja pesuvati. Pesuvatiin hän hakee merivettä ja ennen viltille asettautumistaan hän huuhtoo hiekat pois jaloistaan, jottei viltti hiekkaantuisi ärsyttävästi. Suojakerroin n:o 58 on levitetty iholle tasaisesti jo hyvissä ajoin. Neitsyt on päättänyt ottaa aurinkoa aurinkovarjon alla, varovaisuus on valttia. Ultraviolettisäteilyn terveysvaaroista on puhuttu jo ihan kylliksi! Eivätkö ihmiset tajua?! Veteen hän ei mene, ennen kuin terveysviranomaiset ovat tutkineet kyseisen uimarannan kolibakteerimäärät.

VAAKA
on ostanut vetävimmät ranta-asusteet valmiiksi jo talvella. Hän asettuu viehättävästä Marimekolta ostetun pyyhkeensä päälle ja nauttii. Hän ihailee luonnon kauneutta. Hän ihailee ihmisten kauneutta. Hän tuntee olevansa kaunis ja niin hän onkin. Hän rupattelee kepeästi ihmisten kanssa ja löytää monta uutta tuttavuutta. Siinä sivussa ihmisten kanssa chattaillessa tulee hankituksi tyylikkäät rusketusraidat, joista hän on perin tyytyväinen.

SKORPIONI
viihtyy rannalla vaatteet päällä. Ei hän riisuudu, se on liian paljastavaa... Toinen vaihtoehto on, että hän saapuu rannalle mustassa kumisessa sukelluspuvussa snorkkeleineen kaikkineen ja viettää aikansa piilossa veden alla merenalaisen valtakunnan ihmeitä tarkkaillen ja salaisuuksia etsien. "Kunpa löytäisin sen uponneen haaksirikkoutuneen aluksen!" Voi! Unelmien täyttymys olisi päästä tutkimaan kaikki ne piilossa olevat salaisuudet, joita nämä mystiset alukset kätkevät!

JOUSIMIES
ryntää polkupyörällä rannalle ja juoksee suoraan veteen. Hyppää laiturilta pää edellä alta aikayksikön, polkupyörä meinasi tulla mukana. Onneksi pyörä jäi laiturille, eikä siis uponnut. Ui samantien kilometrin päähän rannasta ja takaisin, vaikka niin ei saisi tehdä. Jousimies unohti turvamääräykset. "Kiva reissu!" hän hihkaisee iloisena, hyppää takaisin polkupyörän satulaan ja ampaisee kohti uusia seikkailuja. Illalla jousimies saapuu vielä rantaan uittamaan viittä koiraansa, koska kieltotaulu "Koirien uittaminen kielletty" on mennyt taas ihan sivu suun.

KAURIS
tuskin varovaisena ihmisenä nahkaansa polttaa, mutta päreet saattavat palaa. Ekaksikin aivan liian lähelle hänen rauhaansa saapuu vilttiensä kanssa nuorisojengi, vaikka kauris muutenkin jo piiloutui rannan suurimman kiven taakse. Päreet parkaisevat siinä vaiheessa kun radiosta alkaa pauhata Suomi-iskelmää ja uusinta teknoa. Kauris haluaisi olla "vasten autiota hiekkarantaa", joten hän päättää muuttaa majakanvartijaksi jo ensi kesänä. Näin tapahtuukin. Tällä tavalla käytännöllinen kauris iskee kolme kärpästä yhdellä iskulla; hän saa auringonottorauhan, ammatin ja asunnon.

VESIMIES
makaa selällään ja katselee taivaan pilviä. Hän miettii mistä ne tulevat ja minne ne menevät. Ja miksi? Kauas pilvet karkaavat... mutta... KUINKA ne saisi kiinni? Pilvihaavi? Onko se jo keksitty? Pilvensäilöntä-... tuota... -laite...? Joku satunnainen ohikulkija tulee rupattelemaan vesimiehen kanssa, mutta ei saa mitään vastausta. Vesimies ei nyt kuule mitään, hänen keskittymiskykynsä on suunnattu tärkeämpiin asioihin. Kuinka hyödyntää pilviä ihmiskunnan parhaaksi? Satunnainen ohikulkija tuumaa, että taitaa tuo tyyppi olla "ihan pilvessä". No niinhän vesimies onkin, mutta täysin omalla persoonallisella tavallaan...

KALAT
ajattelee, että tänään ei voi iho palaa, koska tuulee. Eihän aurinko voi tarttua tuulella, eikö vaan? Tuulihan lennättää auringonsäteet pikavauhtia muualle, ohi hänen herkän hipiänsä. Lapsena kala ajatteli, että tuuli syntyy siitä, kun puut rupeavat heilumaan. Näin puut saavat ilmavirrat liikkeelle. Kala ajattelee näin vielä tänä päivänäkin ja seuraa silmä herkeänä puiden liikkeitä. Tuulta aiheuttaa myös se, kun meri alkaa heilumaan. Myös aallot saavat ilmavirrat tehokkaasti liikkeelle. - Uimisessa on kalan mielestä jotain jumalallista. Uidessaan hän tuntee yhtyvänsä ja sulautuvansa mereen ja kuvittelee olevansa vähintään Poseidon, Merten Jumala, tai sitten ihan suomalaisittain Ahti vaan.