Jokes » Horoskooppeja

Terassihoroskooppi

KAURIS (22.12. - 19.1.)
Kauris saattaa viipyä niin myöhään töissä, että parhaat terassihetket ovat jo ohi. Muutenkaan merkki harvoin sortuu terassilla yltiöpäiseen nautiskeluun. Säästäväisellä ja tunnollisella kauriilla kyllä olisi aikaa ja rahaa viipyä terassilla pitempäänkin, mutta usein luonto ei anna myöten. Siinä siis ystävillä haastetta. Juomasuositus: oikein iso

VESIMIES (20.1. - 19.2.)
Jos pelkäät politiikkaa ja olet kyllästynyt maailmanparantamiseen, hakeudu terassilla kauas vesimiehestä. Idealistinen vesimies vaan innostuu jutuissaan, kun saa hieman kuplivaan nenäsä alle. Koska aikataulut ovat merkille täysin vieraita, saattaa hän viipyä terassilla hyvin pitkään, jopa päiviä... Juomasuositus: tuore pussikalja

KALAT (20.2. - 20.3.)
Kala vaihtaa terassiseuruetta tiheään. Jos kala rypee masennuskaudessaan, häntä on turha houkutella terassille. Mutta jos aurinko paistaa kalan vesiin, sen kyllä huomaa. Terassilla kalalla riittää vilskettä ja vipinää, eikä seurastaakaan yleensä ole puutetta. Koetapa keksiä kalan kanssa kilpaa erilaisia käyttötarkoituksia muovituopille. Juomasuositus: mikä vaan, missä vaan, kunhan on märkää.

OINAS (21.3. - 19.4.)
Oinas on mahtavaa terassiseuraa, sillä hän ei laske markkojaan, kun ystävistä on kyse. Oinaan tuleekin siis varoa hyväksikäyttäjiä! Oinas on vaarassa kiipeillessään pöydillä, joten tähtimerkin edustajan tapaa loppukesästä terassilta raaja paketissa. Juomasuositus: paljon ja erilaisia

HÄRKÄ (20.4. - 21.5.)
Säästäväistä härkää ei terassilla tapaa liian usein. Ystävät, hyvä musiikki tai muut kulttuurielämykset saattavat johdatella hänet tuopin ääreen. Manian vaivaama härkä voi kesähelteillä äityä tuhlaavaiseksi, mistä hän poteekin henkistä krapulaa useita päiviä. Juomasuositus: tuttu ja turvallinen olut

KAKSOSET (22.5. - 21.6.)
Kaksonen vaihtaa terassia kuin perhonen kukkaa. Jos siis tapaat terassilla söpön ja kiinnostavan henkilön, ja hän sattuu olemaan kaksonen, et ehkä näe häntä samalla terassilla toiste. Pyydä siis puhelinnumero ajoissa! Kaksosen tunnistaa yleensä ylenpalttisesta sosiaalisuudesta ja juoruilusta. Juomasuositus: tumma olut hanasta.

RAPU (22.6. - 22.7.)
Kotona viihtyvä työnarkomaani-rapu ehtii käymään terassilla vain lomallaan. Seurusteleva rapu vahtaa puolisoaan terassilla normaaliakin mustasukkaisemmin, mikä koettelee suhdetta. Ravun ei kannata mennä terassille yksin vaan mieleisessä seurassa. Leppoisa keskustelu rauhoittaa stressaantunutta rapua parhaiten. Juomasuositus: jäävesi

LEIJONA (23.7. - 22.8.)
Kesä on leijonan kulta-aikaa. Leijona saattaa myös vaihtaa terassia tiuhaan ja on usein ystäviensä ympäröimä. Terasseista leijona valitsee mieluiten auringonpaisteisen. Spontaanin leijonan voi nähdä terassilla vaikka kesken työpäivän, mikä ei ehkä tee hänestä huonoa työntekijää... Juomasuositus: tummat juomat

NEITSYT (23.8. - 22.9.)
Tähtimerkeistä neitsyt on ehkä ainoa, joka yhdelle kaljalle lähtiessään todella juo vain yhden. Merkki on loistava myös saamaan muut pysymään "vain yksi" -päätöksessä. Neitsyt murehtii joskus turhaan muidenkin asioita, joten oman mielenterveytensä kannalta kiireetön terassilla istuskelu tekee neitsyelle vain hyvää. Siinäpä vinkkiä merkin ystäville. Juomasuositus: kuiva siideri

VAAKA (23.9. - 23.10.)
Vaaka pakenee terassille kesän aikana useastikin. Toisaalta vaaka mieluusti käyttää rahansa eksoottisiin matkoihin, joten merkkiä ei välttämättä kotomaan terasseilta tapaa. Vaa'an tunnistaa tyylikkäästä pukeutumisesta, terassillakin. Juomasuositus: makeat siiderit

SKORPIONI (24.10. - 22.11.)
Skorpioni viipyy usein terassilla liian myöhään ja juo liian nopeasti. Lisäksi mahapuruja aiheuttavat kesän rasvaiset ruuat. Skorpparille suositellaankin siis kevyempää kesää, ettei veritulppa yllätä. Onneksi kiihkeä skorpioni tietää loistavan tavan kuluttaa ylimääräistä energiaa... Juomasuositus: light-limsat

JOUSIMIES (23.11. - 21.12.)
Tähtimerkki saattaa tänä kesänä joutua kärsimään hieman huolimattomasta luonteestaan. Tähtimerkin kannattaisi jättää pankkikortti kotiin terassille mennessään, sillä eipä olisi ensimmäinen kerta, kun jousimies tilinsä ylittäisi. Rahan puuttuminen voi vaikeuttaa matkustelua, joka on jousimiehen elämän suola. Juomasuositus: valitse halvin terassi

Bilehoroskooppi

OINAS
Pyyhältää baariin niin lujaa vauhtia ettei ovimies tajua edes mikä hänen ohitseen viuhahti. Oinas suuntaa suoraan baaritiskille, tilaa kymmenen vodka snapsia jotka viskaa kurkkuunsa alta minuutin. Kyytipojaksi hän kaataa kannullisen sangriaa ja muutaman oluen ja sytyttää savukkeen; pakko saada toimintaa aikaiseksi.

HÄRKÄ
Saapuu autolla. Hän kävelee rauhallisesti baaritiskille, tilaa Irish coffeen ja etsii miellyttävän nurkkapöydän jossa nautiskelee pehmeästä nojatuolista, sisuksia lämmittävästä juomasta ja sikarista; Muut tanssikoon.

KAKSONEN
Saapuu baariin tanssien. Hän flirttaa ensin ovimiehen kanssa, viilettää sitten vessaan, törmää tuttuihin, ja löytää myöhemmin tiensä baaritiskille. Tilaa pirskahtelevan pirteän drinkin ja ryntää ketkuttamaan tanssilattialle; kukapa nyt paikallaan pysyisi?

RAPU
Ei olisi edes halunnut lähteä baariin. Hänellä oli niin ihanaa sohva nurkassa mummon vanhan huovan alla. Rapu astuu sisään verryttelyhousuissaan varovasti pälyillen. Hän toivoo törmäävänsä johonkin tuttavaan jotta tulisi kotoisan turvallinen olo. Tiskiltä rapu tilaa oluen.

LEIJONA
Saapuu sisään suuri elkeisesti kimaltelevassa asussaan. Toivottavasti kaikki huomaavat. Hän kävelee ympäristöään tarkkaillen tiskille. Leijona tilaa kuohuviiniä ja jää istumaan baaritiskille mairea hymy naamallaan jotta kaikki huomaavat hänet.

Väliaikatiedotus: Oinas on haastanut riitaa ja kolmen henkilön kanssa. Kaksonen on käynyt jo oksentamassa sekä lähentelemässä puolta ravintolan henkilökuntaa ja jokaista asiakasta. Rapu jutustelee 85- vuotiaan sedän kanssa pula ajasta. Härkä nauttii olostaan nurkka pöydässä.

NEITSYT
Saapuu sisään. Häntä inhottaa viettää iltaa rietastelijoiden kanssa ravintolassa. Mielummin hän olisi siivonnut kotiaan ja järjestellyt postimerkki kokoelmaansa. Neitsyt siirtyy huomaamatta tiskille ja tilaa tuoremehua; soittaisivat edes jotain klassista musiikkia.

VAAKA
Saapuu uudessa asussaan, hajusteilta tuoksuen. Hän flirttaa ovimiehelle leveästi hymyillen. Vaaka suunnistaa tiskille ja tilaa jonkun nätin, makean ja seksikkään juoman. Vaaka huomaa toisella puolellaan neitsyen; miten kukaan voi pukeutua noin tavallisesti?

SKORPIONI
Saapuu moottoripyörällä. Hän täräyttää prätkänsä parkkiin ja astelee sisään nahka-asussaan. Tänä iltana täytyy saada seksiä ja rokkenrollia, hän ajattelee. Skorpioni tilaa tiskiltä salmiakkikossua ja paukun jonka nimi on Terrible death. Skorpioni iskee silmää vaa`alle joka poistuu paikalta liukkaasti.

Väliaikatiedotus: Oinas on heitetty jo kertaalleen pihalle haastettuaan riitaa ovimiehen kanssa (luikkinut salaa sisään uudestaan). Kaksonen katosi wc:hen kahden miehen ja naisen kanssa. Rapu itkee ikävästä äitinsä helmoihin. Leijona kertoo ihailija joukolleen tarinoita itsestään. Neitsyt murjottaa. Vaaka tanssii kuumaa tangoa ihanan adoniksen kanssa. Härkä juo edelleen samaa Irish coffeeta.

JOUSIMIES
Saapuu sisään ison kaveriporukan kanssa. Tilaa tiskiltä Long island ice teen ja ryntää tanssimaan 80-luvun disco hittiä. Tanssilattia ei riitä, hän hyppää tanssimaan myös pöydälle.

KAURIS
Tulee yksin. Hänellä on masennus kausi menossa, ja töistäkään ei olisi huvittanut lähteä.. Hän ottaa kossu colan ja menee yksin pöytään. Samallahan kun humaltuu voi suunitella uusia työasioita.

VESIMIES
Saapuu iloisena. Mukava tavata uusia ihmisiä. Hän tilaa tiskiltä siideriä ja päätyykin pian väittelemään politiikasta.

KALAT
Saapuu juuri ennen valomerkkiä. Hän on juonut hyvät pohjat kotona ja onkin hilkulla päästääkö ovimies häntä sisäänkään. Kalat tilaa äkkiä juoman tiskiltä kun vielä saa ja Menee tanssi lattialle huojumaan yksinään viimeisten hitaiden tahdissa haaveillen että olisi joku jonka kanssa tanssia.

Drinkkiskooppi

21.3-20.4 VODKA SNAPSI
olet luonteeltasi ärhäkkä, terävä ja potkit vastaan. Sinua ei helposti lannisteta.

21.4-21.5 KUUMA ROMMI
Olet leppoisa ja mukavuudenhaluinen. Viihdyt sohvalla. Välillä höyryät pikkuasioista.

22.5-22.6 POREILEVA SIIDERI
Olet iloinen ja pirtsakka. Rönsyilet joka suuntaan.

23.6-22.7 MAITOINEN VALKOVENÄLÄINEN
Olet mukava ja ystävällinen. Nautit kesäisistä piknikeistä perheen kera.

23.7-22.8 KUPLIVA KUOHUVIINI
Makusi on hienostunut. Olet jalosydäminen diiva.

23.8-22.9 PUOLIKUIVA VALKOVIINI
Olet yksinviihtyvää tyyppiä. Arvostelet herkästi muita ihmisiä.

23.9-22.10 GIN TONIC
Olet raikas ja miellyttävä. Juhlat ovat sinun alaasi.

23.10-22.11 BLOODY MARY
Jännitys ja toiminta ovat lähellä sydäntäsi. Olet kiihottavaa seuraa.

23.11-22.12 LONG ISLAND ICE TEA
Olet eksotiikasta pitävä maailman matkaaja. Juhlat ovat lähellä sydäntäsi.

23.12-20.1 ISO KEPPANA
Olet jalat maassa tyyppi. Pidät työnteosta ja koti elämästä.

21.1-20.2 VIILEÄ LONKERO
Olet raikas ja älykäs. Omaat hyvät puhelahjat.

21.2-20.3 LÄMMIN SALMIAKKI KOSSU
Olet helposti masentuvaa tyyppiä. Haaveilet liikaa ja sorrut helposti ryypiskelemään.

Pohjalainen horoskooppi

Sarvipää (23.12.-20.1.)
Sinoot ikuune haaveelija, joka orottaa saavansa vaikka tähäret ja kuun taivahalta. Mitä vielä täs istut mee hakemahan ne siältä jos miäles teköö. Ai orotakko, notta joku tois ne sullen? Justihin tuallaane saamatoon oot, orotat vaan, notta joka napsahros tuataas nenäs ethen. Ei kuule sellaanen vetele. Jos jotakin taharot tee itte!

Lotraaja (21.1.-19.2.)
Kevätpuali on oikeen lotraajien aikaa. Lotraajakki kukoostaa ku naapukrannin akan naurispelto kesääsin. Lemmen asioos sen sijaha lotraajat on koko alakuvuaren meleko pakkaasen pualella. Mutta syssymmällä törmäät yhtehe häjyhy, ni siinon vakka, kansi ja klapsahrus. Irti ei penteleelläkään!

Sintit (20.2.-20.3.)
Susso sitte pikkuusen flatkutehe vikaa. Ookku pahimmakki akat! Taharot pärvööttää omat ja muittenkin asiat siinä sivus oli kyset sitte mistä tahansa. Koita ny tukkia suuvärkkis, tahi pese vaikka saipualla.

Pässi (21.3.-20.4.)
Pässiillen tämä vuasi on meleko rakkaurenknapsetta. Alakuvuasi menööki Pässiillä ihimetelles mistä surraa. Kesäkorvalla alakaat kuitenki ittekki havaata, jotta vaapsahaaset ne on jokka korwias kutitteloo. Pässit nähärän tänä vuanna pelekästään suupiälet korvis saakka.

Jästipää (21.4.-21.5.)
Sinoot alati eheroon taharoon krätyysellä päällä, mutta eipähän tua liä sullen mitään uutta. Jästipää jukuri ku oot. Älä ny kuitenkaan vaivu epätoivohon, kyllä sä viälä kehityskelepoone oot, kunhan sullon vaa hyvä kouluttaja!

Pahapari (22.5.-21.6.)
Sinoot sellaanen, joka ei taharo millänsäkkään antaa periks, vaan aivan taharot pitää pääs. Koita ny lopettaa tuallaane tyhyjänpäivääne nuhuraaminen ja ota ittiäs niskasta kii, eihän sua tuallaasena kukaan kattele. Josset lopeta häjyylyjäs toukokuuhu mennes, isköö rometiisi takuulla kesäkuulla.

Saksiniakka (22.6.-23.7.)
Sinoot ikuune kihinuttaja ja siällä mihinä liikukki kuuluu melekoone hörötes. Sus sitä tarmua sitte riittää vaikka pikkuuse toisillenkin annettavaks. Sinoot ihiminen, joka teköö kerralla miton päätetty, mitä turhia sitä sitte paapoomahan.

Häjy (24.7.-23.8.)
Luulet notta oot kovakin rooroo. Orotat jotta kaikki menöö justihin siihe lajihin mitä orotat. Ja nuan yleensäkki elät meleko ameriikkaa. Työasias alakaa retajamahan ja sun olis aika antaa itteles ympäri korvia, notta tuallaane loppuus.

Impi (24.8.-23.9.)
Sinäki oot jästipään tavoon krätyysellä päällä vuaren alakupualella, notta sukulaasekki rupiavat epäälemähän, jottet oo saanu sitte viime mittumaarin. Kesää kohoren miälialas kuitenki kohenoo ja rupiat saamahan pläsiäs pikkuuse iioosemmalle ilimehelle.

Puntari (24.9.- 23.10.)
Sinoot alati yhtä tasaasen rauhallinen, notta sivullisiakin välillä hirvittää. Sua ei sitte palijua paina onko juhula vai askaresaika. Kaikki menöö samalla raitillansa. Mitä jos koittaasit vähä rävähyttää ja pistää lekkeripeliksi?

Sarvijaakkoo (24.10.-22.11.)
Viäntiä sitte piisaa sarvijaakoolla. Alavariinsa hyppäät, jotta sivullisiaki hirvittää. Koita pikkuusen hirastaa tahtias, muuten saat peräpukamat ennen kesän korvaa riasakses. Tämä koskoo erityysesti miespuaiisia sarvijaakkoja, joita naispeijoonit aharisteloo.

Ritsapoikaane (23.11-22.12.)
Sinet sitte tajua ku ihimiset vetää sua pulukassansa minkä kerkiää, vaan hymyylet koriasti ja luulet, notta kaikki on hianosti. Sakia saa olla muttei tyhymä! Hyppää ny hyvä ihiminen rannallen kun vielä kerkiät ennenku käy ryättääsesti!

Savolainen horoskooppi

PORO (22.12. -20.1.)
Tällä petterillä on turhan punanen nenä etennii syntymäpäeväsä aekaan! Valomerkki tulloo ennenku huomootkaa ja sen jäläkeen on ihan oma valintas haluatko kävellä vae kontata kottiis. Sinnoot välillä ko vanaha jäkälä; et hyväksy mittää uuvenaekasta. Yritä kuitennii pysyä mualiman menos mukana, lähe vaekka matkoille. Kannattaa suunnata pohjoseen päen.

VES'MIES (21.1. - 19.2.)
Suo siellä, vetelä tiällä - siinä ens vuoes ennuste. Katto vuotaa, pyykkikone särkyy, virtsatietulehus isköö ja nenäliina kastuu - jospa seoroova vues oes vähä aarinkoesempi.

MUIKUT (20.2.-20.3.)
Talavi tekköö sinusta ihan tönkön, joten koetappa vähä vilikastua. Herätät kyllä mielenkiintoo muissa ja ihhailijat virittelövät kilivan sinulle verkkojaan. Erityisen hyvin sinulla synkkoo kukon kanssa, jonkinlaene yhteenliittymä on mahollinen ens vuonnakii.

PÄSSI (21.3. - 20.4.)
Pelekkee rakkauven roesketta ens vuonna! Vaekka ylleesä oot kovapäene, nii nyt aivos on muuttunna onnesta hyytelöks. Välillä toentas pistee vastaannii, ies vaehtelun vuoks. Pistät rahhoo kaekkeen turhuuteen, mutta semmosia seleväpäesyyven hetkiä ee sulla oo että moesta huomoesit - puhumattakaa että siitä välittäesit. Mutta vielä se arki alakaa sullakii...

SONNI (21.4. - 20.5.)
Yritähän vähä hillitä ihtees, sinä niät vieläkii liijan ussein punasta ja raevostut sen taotta turhan päeten. Toesaalta oot hyvinnii enerkinen ja ihan puhkut tarmoo. Kato kuitennii mihin suuntaan puhkut, sillä suuhykieniassa oes parantamisen varroo. Tilloo aeka hammasliäkäriltä.

VELJ'MIEHET (21.5. - 21.6.)
Veljekset on ylleesä ko ilvekset, mutta sinun perhesuhteissas on nyt toevomisen varroo. Viekee ies huonekalut ulos enneku ruppeette selevittelemmää väliänne. Tiijossa on rytinöö - saerasaato ja polliisi kannattaa kuhtua paekalle jo etukättee.

RAPU (22.6. - 22.7.)
Sun kukoistukses kuorestaan, kerrankin puhkeaa. Mutta ee kuitenkaa vielä ens vuonna. Terveyen kanssa on pieniä ongelmia; esimerkiks rutto suattaa vaevata.

ILVES (23.7. - 22.8.)
Sinusta tuntuu että vanahenet ihan silimissä, korvattii alakaa työntee tupsukarvoo. Mittää et asialle maha, se on sinun kohtalos. Joskushan vanahuus ja viisaus kuuluvat yhteen - mutta ee kuitenkaa sinun tappauksessas.

VANHAPIIKA (23.8. - 23.9.)
Ens vuonna viskoot turhat estot nurkkaan ja ruppeet rymyämmään!Liikunta kuuluu entistä tiukemmin sinun ja lähheistes elämään. Erityisen rivakkoo liikuntoo suavat muitten leuat, kun hyö märehtivät sinun tekemisiäs.

PUNTARI (24.9. - 23.10.)
Joka vanhoja muistaa, sitä puntarilla piähän! Unoha siis omat ja muihennii velat ja vipit ja aloita uus vues puhtaalta pöyvältä. Unoha myös liiallinen tarkkuus ja muista että likiarvo voep olla arvo sinänsä.

MÄNTYPISTIÄINEN (24.10.- 22.11.)
Intohimot jylleevät entistä hurjemmin ens vuonna. Et malta pysyä yhessä kohti, vuan pörreet kukasta kukkaan. Toesaalta ossoot olla niin pisteliäs, etteivät heekomaat sinun kanssas pärjee ollenkaa. Pikkusen armoo voesit osottoo muillekkii.

KUKKO (23.11. - 21.12.)
Sinä se haluat olla aena ensimmäesenä ja suuna piänä joka paekassa Semmosessa elämässä on vuarasa; kaaloja on katkastu pienemmästäe synnistä. Haluasit olla vappaa ku taevaan lintu, mutta se jiä haaveeks; lennot loppuu lyhyeen ja alastulo on yhtä issoo tömähystä. Pysy siis kot'orsilla ja tyyvy siihen että suat tyrannisoija kot'väkkee ja työkavereita.

Tähtimerkit rannalla

OINAS
ottaa rannalle lähtiessään mukaansa sulkapallomailat, frisbeen sekä lentopallon. Viltillä paikoillaan makaaminen on hieman hankalaa. Viime kesänä ennätys paikallaan pysymisessä oli 5 minuuttia. Tänä kesänä hän ei edes yritä yltää moiseen suoritukseen.

HÄRKÄ
varokoon nahkansa palamista hänen nukahtaessaan kuuman kesäauringon syleilyyn. Neljän tunnin nokoset keskipäivän kuumimmassa ultraviolettisäteilyssä voi saada aikaan pahaa jälkeä... Jos härkä ei halua näyttää rantaretken jälkeen käristetyltä pihviltä, sivelköön hän nahkaansa suurimman löytämänsä suojakertoimen ja ottakoon mukaansa herätyskellon.

KAKSONEN
ottaa rannalle mukaan kännykän, matkaradion, viisi kirjaa ja kannettavan tietsikan, sekä matkatelkkarin. Näin voi aurinkoa ottaessa myös harrastaa ja olla aktiivinen. Hän soittaa makoillessaan kahdeksalle ystävälleen ja kertoo kaikille olevansa rannalla ottamassa aurinkoa. Kaksonen pyytää kaikkia kavereitaan soittelemaan hänelle päivän aikana ja näin tapahtuukin. Siitä seuraa, että:

RAPU
laittaa korviinsa korvatulpat. Sitä ennen, vaikka ujo onkin, on hän hihkaissut kaksoselle: "Laita jo ne toosat kiinni!" Hän ei kestä kuunnella kuinka kaksosen matkaradio pauhaa, telkkari kertoo uutisia, kaksonen pälättää ja kännykkä piippaa jatkuvalla syötöllä tauotta, ja kaikki yhtäaikaa. Rapu tuli tänne RENTOUTUMAAN. KERRANKIN kun lähtee kotoaan reissun päälle, joutuu kuuntelemaan tällaista hulabaloota! Ensi kerralla rannalle lähtiessään rapu ottaa mukaansa äänieristetyn teltan. Siellä saa nauttia omasta yksityisyydestä ja hiljaisuudesta.

LEIJONA
on bodannut koko talven. "Vihdoin tuli kesä ja saan paljastaa komeuteni", hän miettii tyytyväisenä. Leijona kävelee koko päivän rantaviivaa pitkin edes takaisin ja nauttii katseista. Ja kyllä hän niitä saakin. Hänen uljas, ryhdikäs olemuksensa vetää puoleensa koko rantaväen huomion. Sivusilmällä hän seuraa, kuinka päät kääntyvät hänen menonsa tahtiin, aivan kuten tennisottelussa katsomon katseet seuraavat palloa.

NEITSYELLÄ
on mukana aurinkovarjo, lämpömittari ja pesuvati. Pesuvatiin hän hakee merivettä ja ennen viltille asettautumistaan hän huuhtoo hiekat pois jaloistaan, jottei viltti hiekkaantuisi ärsyttävästi. Suojakerroin n:o 58 on levitetty iholle tasaisesti jo hyvissä ajoin. Neitsyt on päättänyt ottaa aurinkoa aurinkovarjon alla, varovaisuus on valttia. Ultraviolettisäteilyn terveysvaaroista on puhuttu jo ihan kylliksi! Eivätkö ihmiset tajua?! Veteen hän ei mene, ennen kuin terveysviranomaiset ovat tutkineet kyseisen uimarannan kolibakteerimäärät.

VAAKA
on ostanut vetävimmät ranta-asusteet valmiiksi jo talvella. Hän asettuu viehättävästä Marimekolta ostetun pyyhkeensä päälle ja nauttii. Hän ihailee luonnon kauneutta. Hän ihailee ihmisten kauneutta. Hän tuntee olevansa kaunis ja niin hän onkin. Hän rupattelee kepeästi ihmisten kanssa ja löytää monta uutta tuttavuutta. Siinä sivussa ihmisten kanssa chattaillessa tulee hankituksi tyylikkäät rusketusraidat, joista hän on perin tyytyväinen.

SKORPIONI
viihtyy rannalla vaatteet päällä. Ei hän riisuudu, se on liian paljastavaa... Toinen vaihtoehto on, että hän saapuu rannalle mustassa kumisessa sukelluspuvussa snorkkeleineen kaikkineen ja viettää aikansa piilossa veden alla merenalaisen valtakunnan ihmeitä tarkkaillen ja salaisuuksia etsien. "Kunpa löytäisin sen uponneen haaksirikkoutuneen aluksen!" Voi! Unelmien täyttymys olisi päästä tutkimaan kaikki ne piilossa olevat salaisuudet, joita nämä mystiset alukset kätkevät!

JOUSIMIES
ryntää polkupyörällä rannalle ja juoksee suoraan veteen. Hyppää laiturilta pää edellä alta aikayksikön, polkupyörä meinasi tulla mukana. Onneksi pyörä jäi laiturille, eikä siis uponnut. Ui samantien kilometrin päähän rannasta ja takaisin, vaikka niin ei saisi tehdä. Jousimies unohti turvamääräykset. "Kiva reissu!" hän hihkaisee iloisena, hyppää takaisin polkupyörän satulaan ja ampaisee kohti uusia seikkailuja. Illalla jousimies saapuu vielä rantaan uittamaan viittä koiraansa, koska kieltotaulu "Koirien uittaminen kielletty" on mennyt taas ihan sivu suun.

KAURIS
tuskin varovaisena ihmisenä nahkaansa polttaa, mutta päreet saattavat palaa. Ekaksikin aivan liian lähelle hänen rauhaansa saapuu vilttiensä kanssa nuorisojengi, vaikka kauris muutenkin jo piiloutui rannan suurimman kiven taakse. Päreet parkaisevat siinä vaiheessa kun radiosta alkaa pauhata Suomi-iskelmää ja uusinta teknoa. Kauris haluaisi olla "vasten autiota hiekkarantaa", joten hän päättää muuttaa majakanvartijaksi jo ensi kesänä. Näin tapahtuukin. Tällä tavalla käytännöllinen kauris iskee kolme kärpästä yhdellä iskulla; hän saa auringonottorauhan, ammatin ja asunnon.

VESIMIES
makaa selällään ja katselee taivaan pilviä. Hän miettii mistä ne tulevat ja minne ne menevät. Ja miksi? Kauas pilvet karkaavat... mutta... KUINKA ne saisi kiinni? Pilvihaavi? Onko se jo keksitty? Pilvensäilöntä-... tuota... -laite...? Joku satunnainen ohikulkija tulee rupattelemaan vesimiehen kanssa, mutta ei saa mitään vastausta. Vesimies ei nyt kuule mitään, hänen keskittymiskykynsä on suunnattu tärkeämpiin asioihin. Kuinka hyödyntää pilviä ihmiskunnan parhaaksi? Satunnainen ohikulkija tuumaa, että taitaa tuo tyyppi olla "ihan pilvessä". No niinhän vesimies onkin, mutta täysin omalla persoonallisella tavallaan...

KALAT
ajattelee, että tänään ei voi iho palaa, koska tuulee. Eihän aurinko voi tarttua tuulella, eikö vaan? Tuulihan lennättää auringonsäteet pikavauhtia muualle, ohi hänen herkän hipiänsä. Lapsena kala ajatteli, että tuuli syntyy siitä, kun puut rupeavat heilumaan. Näin puut saavat ilmavirrat liikkeelle. Kala ajattelee näin vielä tänä päivänäkin ja seuraa silmä herkeänä puiden liikkeitä. Tuulta aiheuttaa myös se, kun meri alkaa heilumaan. Myös aallot saavat ilmavirrat tehokkaasti liikkeelle. - Uimisessa on kalan mielestä jotain jumalallista. Uidessaan hän tuntee yhtyvänsä ja sulautuvansa mereen ja kuvittelee olevansa vähintään Poseidon, Merten Jumala, tai sitten ihan suomalaisittain Ahti vaan.

Horoskooppimerkit lumitöissä

OINAS
Työskentelee sellaisella tohinalla, että vinkuu hippulat. Tehokkuudessaan hän muistuttaa lähinnä lumilinkoa. Oinaan into ja vauhti on niin huimaa, että hän pysähtyy ja havahtuu loppujenlopuksi vasta huomattuaan, että naapurinkin lumityöt tuli vahingossa tehtyä. Mitä tästä opimme? - Talveksi kannattaa aina hankkia naapuriksi oinas!

HÄRKÄ
Uurastaa tuttuun, säyseään tyyliinsä verkkaisin, rauhallisin liikkein, jottei mikään lihas vaan revähtäisi. Lukuisat levähdystauot mukaan luettuina lumityöt tuli tänään tehtyä jo kahdeksassa tunnissa. Olihan puhdistettava alue suorastaan kokonainen rivitaloyksiön piha.

KAKSONEN
Suhii lunta vähän sinne sun tänne ja saa aikaiseksi pihalle jonkinlaisen polun. Tällainen fyysinen rehkiminen on kaksoselle jotenkin vierasta. Hänellä on käytössä alumiinilapio, koska se on kevyt. Välttämätöntä onkin nyt julkaista käytännön vinkki kaksosille: "Odota pakkassäitä! Silloin lumi on keveää, irtonaista ja helposti liikuteltavissa paikasta toiseen." Märkä, vetinen lumi on painavaa, eikä tämmöinen käy yksiin kaksosen luonteenominaisuuksien kanssa lainkaan. Kaksonenhan odottaa paineidenkin olevan keveitä.

RAPU
Ravun mielestä lumenlakaisu on mukavan tunnelmallista uuhailua, ainakin jos unta ei ole liikaa. Kerran rapu oli ostanut ikivanhan omakotitalon, jonka liiterin kätköistä hän löysi ison kasan käsintehtyjä risuluutia. Näillä hän on nyt pärjännyt jo kohta toistakymmentä vuotta. "Ja MINÄHÄN en mitää muoviluutaa osta!" sanoo kerrankin erittäin järkähtämättömällä äänellä rapu. Rapu OSAA olla järkähtämätön ja periksiantamaton silloin, kun kyse on Oikeista Asioista. Ravun mielestä juuri tällaisissa risuluudissa, jos missä, on Tunnetta!

LEIJONA
Leijonalla on suhteita kaupungin päättäjiin, joten hän saa helposti järjestettyä kaupungin lumenaurausyksikön puhdistamaan pihansa valtaväylät. Leijonalle tulee myös mieleen, kuinka lapsena rakenneltiin lumilinnoja. Hän harkitsee, viitsisikö tehdä semmoisen... Joo, teenkin iglun, siinä olisi tyyliä... tai... Pian suunnitelma onkin valmis. Tietenkin! Leijona rakennuttaa pihaansa PYRAMIDIN! Sen korkeus tulee olemaan 15 metriä, ja rakennussuunnitelmissa avittaa Suomen Arkkitehtiliitto, jonka päättäjiin leijonalla myös on suhteita. Leijona ei ole varma siitä, tarvitseeko lumilinnan rakentamiseen rakennuslupaa, mutta viittaa kintaalla ajatellen, etteivät määräykset häntä koske. (Leijonan kintaat on muuten kudottu kullanvärisestä angorakamelin villasta, näita saa tilata Egyptistä.) Sanomattakin on selvää, että pyramidista tulee paikkakunnan ykkösnähtävyys, sitä tullaan katsomaan kauempaakin, ja se pääsee mukaan myös valtakunnan pääuutislähetyksiin.

NEITSYT
Tekee lumityöt, vaikka lunta ei olisi satanutkaan. Kyllä turhaa ja häiritsevää, ylimääräistä lunta aina jostain senverran löytyy, että hommaa riittää. Kerrankin kävi niin, ettei neitsyt lainkaan ollut huomannut mm. lintulaudan katolle kertynyttä lumikinosta, joka uhkasi jo järkyttää lintulaudan kattorakenteita ja kantavien seinien kestokykyä. "Kuinka on mahdollista, etten huomannut tätä jo eilen?" huolestuu neitsyt. Neitsyt on nyt hieman tyytymätön itseensä, mutta myös iloinen siitä, että erhe tuli huomattua ajoissa. Hän lupaa itselleen olla vastaisuudessa paljon tarkempi.

VAAKA
Viimeistelee lumeen auratut tiet ja väylät pyöristäen kaikki risteykset ja kulmat pehmeiksi ja kauniiksi. Auratut lumikasat hän on myös sijoitellut pihalle tarkoin harkittuihin paikkoihin esteettisen lopputuloksen varmistamiseksi. Vaaka rakastaa pihan sisustamista. Risteyskohdat on koristeltu kynttilälyhdyin ja kauralyhtein. Ainoa ongelma vaa'alle on pelko siitä, että joku nälkäinen lintu saattaa tulla närkkimään ja nokkimaan hänen tarkkaan aseteltua ja floristin ottein sidottua lintulyhdettänsä.

SKORPIONI
Tykkäisi siitä, että lunta ei tulisi ollenkaan. Tulee niin mahdottoman valkoista ja valoisaa. Tämä ihana, synkkä vuodenaika, kun vihdoin pääsisi nauttimaan kaikin siemauksin kaamoksesta ja salaperäisestä pimeydestä, sabotoituu skorpionin mielestä liian usein tuikiturhien lumisateiden vuoksi. Ja jotkut vieläpä sytyttelevät kynttilöitä! "Hohhoijaa", huokaa lievästi turhautunut skorpioni, "ihmiset eivät todellakaan ymmärrä hyvän päälle!"

JOUSIMIES
Käyttää lumikolaa, tosin hän käyttää sitä lapiona. Lumikolaa pienemmät työvälineet tuntuvat hänen mielestään teelusikoilta. Kerran talvella hän vuokrasi pihaansa kauhakuormaajan ja teki oikein puhdasta jälkeä. Niin puhdasta, että siinä sivussa pihalta katosivat myös ruusupensas, koirankoppi, ja muutama puuntaimikin. Vaimo suuttui. Jousimies selittämään: "No... nehän olivat aina muutenkin... jotenkin... tiellä..." "Minkä tiellä muka!?" hihkui suivaantunut vaimo. "No, hm... no... ainakin KAUHAKUORMAAJAN tiellä..." Mitä tästä opimme? - Jousimiehen pihamaan tulee AINA olla monta kertaa suurempi kuin kauhakuormaaja.

KAURIS
Uurastaa tapansa mukaan väsymättä. Kasoihin kolattua lunta alkaakin jo kertyä valtavat määrät, onhan kauris jo aamuvarhaisesta puurtanut yöllisen hirmumyrskyn jälkiä tasoitellessa. Kauris mittailee katseellaan aikaansaannostaan, ja hänen päässään alkaa raksuttaa: Kyllä nuo kinokset pitäisi nyt jotenkin saada hyötykäyttöön, muutenhan hyvä lumi menee aivan hukkaan... Lumen myyminen tähän vuodenaikaan lienee jokseenkin hankalaa, kesällä silläkin voisi netota. Ja lamppu syttyy kauriin pään päällä! Tiivisteeksi, lämpöeristeeksi, tuulensuojaksi! Ja siltä seisomalta aloittaa kauris uuden työrupeaman, jo paikoillaan olevat lumikasat onkin siirrettävä uudestaan; telon kivijalan ympärille lämpöä eristämään, kaivon päälle kaivon jäätymistä estämään, pihalla kulkevien vesiputkien päälle jäätymistä estämään. Päivän työmäärä muuttuikin tuossa tuokiossa kaksinkertaiseksi, mutta se ei kaurista harmita, päinvastoin. Lämmityskulut pienenevät, eikä hyvä lumi mennyt hukkaan! Näkisittepä kauriin ilmeen... NÄIN tyytyväinen se on harvoin!

VESIMIES
On asentanut maanalaisen lämmitysjärjestelmän pihalta tielle johtavan reitin alle. Polku on sula koko talven. Humaanisuudessaan vesimies ymmärtää myös sen, että kaikille ei tällaisen järjestelmän asentaminen ole mahdollista, ei taloudellisesti, eikä myöskään siitä syystä, että muut eivät tällaisesta (vielä) ole edes kuulleet. Tämän vuoksi ryhtyy hän kehittelemään globaalia, inhimillistä, siis koko maapallon kattavaa säiden tasapainotusjärjestelmää, jossa kylmää viedään sinne, missä sitä ei ole tarpeeksi, ja kuumaa tuodaan sinne, missä sitä tarvitaan, sieltä missä sitä on liikaa. Vesimiehen mielestä kaikki tämä on vain järjestelykysymys, ja hänen on vaikea uskoa, ettei kukaan muu ennen häntä ole aiemmin tullut sitä ajatelleeksi.

KALAT
Rakastaa puhdasta koskematonta lunta ja lumikinoksia, mutta jopa hän tajuaa jossain vaiheessa, että pihan lumikinosten läpi kahlaaminen on melkoisen työlästä, jos minkäänlaista reittiä ei siihen yritä järjestää. Kalat ottaa kätöseensä ensin luudan, mutta huomaa pian, ettei 70-senttinen lumikinos + luuta olekaan paras mahdollinen yhdistelmä. Mikä avuksi? Pölynimuri?... Eeei... Sse on tarkoitettu sisätiloihin, kalat on kuullut tämän jostain jo monta kertaa aiemminkin. Ei vaan, sehän olikin niin, että hän kuuli tämän sähkömieheltä, jolle eräänä talvena vei korjattavaksi "kosteahkon" pölynimurinsa... No, ei se polku nyt tänäänkään ihan valmiiksi sitten tullut: Kalat nimittäin unohtui loppujenlopuksi rakentamaan lumiukkoa. Se sai selkäänsä siivetkin, jotka kala leikkeli vanhasta pitsipöytäliinasta. Näinollen lumiukko sai nimekseen "Gabriel".

Horoskooppeja 2000-luvulle

VESIMIES (20.1 - 18.2)
Olet kekseliäs ja taipuvainen kehittymään. Valehtelet paljon. Toisaalta,olet taipuvainen huolimattomuuteen ja epäkäytännöllisyyteen, mistä johtuen teet samoja virheitä yhä uudestaan ja uudestaan. Luet lehdistä ensimmäiseksi horoskooppisi. Yleensä muut pitävät sinua vähälahjaisena.

KALAT (19.2 - 20.3)
Sinulla on vilkas ja kieroutunut mielikuvitus ja kuvittelet usein, että sinua seurataan. Sinulla on jonkin verran valtaa työtovereihisi, ja he paheksuvat pöyhkeilyäsi työpaikalla. Kalat tekevät kauheita asioita lemmikkieläimilleen.

OINAS (21.3 - 19.4)
Olet pioneerityyppiä ja halveksit useimpia kanssaihmisiäsi. Olet äkkipikainen, kärsimätön ja omasta mielestäsi kaikkitietävä. Olet aika vastenmielinen ihminen. Oinaat ovat taipuvaisia pedofiliaan.

HÄRKÄ (20.4 - 20.5)
Olet käytännöllinen ja sinnikäs. Olet hellittämättömän päättäväinen ja työskentelet kuin hullu. Useimpien mielestä olet uppiniskainen härkäpää. Vanhemmiten sinusta tulee psykoottinen. Olet kiihkokommunisti.

KAKSONEN (21.5 - 20.6)
Olet nopeaälyinen ajattelija. Kaikki pitävät sinusta koska olet biseksuaali. Kuitenkin olet taipuvainen odottamaan liian paljon liian vähästä. Toisin sanoen olet kitupiikki. Kaksoset kuolevat usein oman käden kautta.

RAPU (21.6 - 22.7)
Olet sympaattinen ja usein kuuntelet muiden murheita. Muiden mielestä olet säälittävä. Lykkäät aina asioita hamaan tulevaisuuteen. Siksi sinusta ei koskaan tulekaan mitään. Useimmat ravut päätyvät sosiaalihuollon eläteiksi. Sinulla on taipumusta skitsofreniaan.

LEIJONA (23.7 - 22.8)
Olet mielestäsi synnynnäinen johtaja. Muiden mielestä olet pyrkyri. Monet leijonat ovat räyhääjiä ja koulukiusaajia. Olet luonteeltasi ilkeä etkä pidä kritiikistä. Itsetietoisuutesi on kaikista kuvottavaa. Leijonat ovat lähes aina varkaita.

NEITSYT (23.8 - 22.9)
Olet looginen tyyppi ja vihaat epäjärjestystä. Pikkumaisuutesi ärsyttää ystäviäsi. Olet kylmä ja tunteeton ja saatat nukahtaa kesken rakastelun. Neitsyistä tulee usein jäteauton kuljettajia.

VAAKA (23.9 - 22.10)
Olet taiteellinen etkä pysty sopeutumaan arkielämään. Jos olet mies, olet hyvin todennäköisesti homo. Et todennäköisesti saa koskaan kunnon työpaikkaa. Useimmat naisvaa'at ovat prostituoituja. Kaikki vaa'at kuolevat sukupuolitautiin.

SKORPIONI (23.10 - 21.11)
Olet ovela liikeasioissa eikä sinuun voi luottaa. Pääset pitkälle täydellisen moraalittomuutesi ansiosta. Ajat usein autoa humalassa. Monet skorpionit murhataan tai tuomitaan rattijuopumuksesta.

JOUSIMIES (22.11 - 21.12)
Olet kunnianhimoinen optimisti. Luotat usein onneesi, sillä sinulla ei ole lahjoja millään alalla. Kerrot ystäviesi salaisuudet eteenpäin. Suuri osa jousimiehistä on alkoholisteja tai narkomaaneja, mahdollisesti molempia. Sinulle nauretaan selkäsi takana.

KAURIS (22.12 - 19.1)
Olet konservatiivinen ja pelkäät riskien ottamista. Et saa oikein mitään aikaiseksi sillä olet patalaiska. Television saippuaoopperat ovat elämäsi suola. Kukaan kuuluisuus ei ole ollut kauris. Kauriiden pitää välttää liikaa paikallaan seisoskelua etteivät he juurru maahan ja muutu puiksi.