Matematiikkaa

NÄIN SAADAAN NYKYAJAN NUORISO INNOSTUMAAN YO-KIRJOITUKSISSA MATIKAN TEHTÄVISTÄ!!!

Matemaatiikan -pitkän- sanalliset tehtävät:

  1. Aleksilla on poikkisahattu pumppuhaulikko, jonka lippaassa on neljä patruunaa. Yhdessä patruunassa on keskimäärin 88 kpl 0,3 gramman painoisia lyijyhauleja. Jos aina yhden patruunan hauleista 44 menee ohi, mikä on patruunoiden osumisprosentti ja kuinka paljon haitallista lyijylippaallisesta menee luontoon?

  2. Omarilla on 12 grammaa kokaiinia. Hän myy 3 grammaa Vodelle 1.000 mk:lla, ja 2 grammaa Sprirille 650 mk:lla. Mikä on loppuerän katukaupan päivänarvo, jos Omar ei vedä sitä itse ja myy sitä kolmen gramman erissä samaan hintaan kuin sai Vodelta? Paljonko Omar saa yhteensä rahaa?

  3. Helsinkiläisravintolassa on kolme tallinnalaista huoraa. Jos yhden hoidon hinta on 200 mk, josta ravintoloitsija saa 120 mk, kuinka monta asiakasta täytyy huorien hoidella, että ravintoloitsija pääsee 6.700 mk:n matkalle Pattayalle?

  4. Taisto ja Valde saavat virolaiselta keräilijältä BMW:n hankkimisesta 1.000 mk, Toyotasta 800 mk ja Mazdasta 400 mk. Jos pojat hankkivat neljä Bemaria ja kuusi Toyotaa, kuinka monta Mazdaa heidän pitää vielä löytää, jotta he saavat 5.000 mk kumpikin?

  5. Allanin isä istuu taposta saamaansa kahdeksan vuoden kakkua vankilassa. Hän sai tehtävän suoritettuaan 21.000 mk:n palkkion, josta sijoitetaan 500 mk viikossa Vermoon. Keskimäärin sijoituksen hoitaja häviää 200 mk viikossa sijoittamistaan rahoista. Paljonko palkkiosta on jäljellä, kun Allanin isä pääsee ehdonalaiseen yhden vuoden istumisen jälkeen?

  6. Jos spraymaalipurkki peittää keskimäärin 3 neliömetriä ja yksi kirjain on keskimäärin 0,06 neliömetriä, kuinka monta nelikirjaimista tagia taggeri voi tehdä neljällä spraymaalipurkilla?

  7. (Jokeri) Nahka-alan käsityöläinen Hassan iski yhdessä kuukaudessa 6 ylä-asteen samalla luokalla olevaa tyttöä Forumissa. Kuinka monta kuukautta Hassanin papereita on maahanmuuttovirastossa käsiteltävä, että hän ehtii hoitaa kaikki tämän ja rinnakkaisluokkien 56 tyttöä ulkomaan kansalaisena?