Krapulalista

 • KALMAKRAPULA:
  Heti herätessäsi pelkäät kuolevasi. Hieman myöhemmin pelkäät, ettet kuolekaan.

 • PLASEBOKRAPULA:
  Heräät hirveässä kankkusessa, suuta kuivaa, voit pahoin. Tunti tai pari myöhemmin tajuat, että et juonut edellisenä iltana mitään. Elimistösi vain toimii vanhasta tottumuksesta.

 • "KUMMIN PÄIN" KRAPULA:
  Menet aamulla istumaan wc-pöntölle ja samalla iskee hirveä oksennuskohtaus. Et tiedä kummin päin pytyllä pitäisi olla, joten tähtäät oksennuksen istualtaan jalkojesi välistä ja tietenkin onnistut surkeasti.

 • AMMATTILAISKRAPULA:
  Aamulla tunnet krapulan merkkien lähestyvän. Menet jääkaapille ja otat edellisenä iltana säästämäsi aamuoluen ja juot sen. Ja taas mennään. Näin voit siirtää krapulaa eteenpäin vaikka viikkokausia, jopa vuosia.

 • YLLÄTYSKRAPULA:
  Heräät ja odotat krapulan iskevän kaikilla voimillaan, mutta huomaatkin voivasi paremmin kuin koskaan ennen (Helkkari mulla on hyvä kunto!). Et tajua, että elät vielä laskuhumalaa. Joskus iltäpäivällä alkavat mustat pilvet kerääntyä yllesi ja kroppasi ryhtyy sheikkaamaan sinulle tuntemattoman biisin tahtiin. Välittömästi tämän jälkeen krapula tulee ja tuhoaa sinut sekä henkisesti että ruumiillisesti.

 • SUSIKRAPULA:
  Heräät aamulla jumalattoman ruman vastakkaisen/saman (riippuen preferensseis-täsi) sukupuolen edustajan vierestä ja kätesi on jäänyt uuden "ystäväsi" alle. Laulat mielessäsi Freud, Marx, jne. biisiä "En sänkyyn mene koskaan ruman naisen/miehen kanssa, mutta monen vierestä mä oon herännyt". Tämä kohtalainen masennustilasi muuttuu kuitenkin välittömästi silkaksi kauhuksi, kun tajuat mahdollisuuden joutua karmeassa krapulassa keskustelukontaktiin kyseisen pedon kanssa. Välittömästi tämän jälkeen, välttääksesi yöpymiskumppanisi heräämistä, järsit kätesi hampaillasi poikki ja lähdet kotiisi. Bonushuvi: voit kuvitella mitä rumilus tuumaa, kun herää ja löytää irtokäden vuoteestaan.

 • "WHO CARES" KRAPULA:
  Krapula-aamuna tajuat, ettei sinusta ole mihinkään. Elämäsi on paitsi turhaa, niin myös suorastaan rasite kaikille (eritoten itsellesi). Menet ja haukut pomosi, opettajasi, "ystäväsi", kaverisi, puolisosi, entiset puolisosi (puhelin ja e-mail kelpaavat) ja naapurisi sekä annat heidän viimeinkin tietää, miten paljon heitä inhoat. Myöhemmin pyydät teeskennellen anteeksi, mutta naurat sisäänpäin, kun kerrankin sait sanottua muille rehellisesti, mitä heistä ajattelet.

 • HUPSISTA! KRAPULA:
  Aamu: kamala olo. Luulit, että sitä ei tulisi, koska et mielestäsi juonut edellisenä iltana juuri mitään, et ainakaan tavallista enempää. Sattuuhan sitä, ei syytä huoleen. Ota itseäsi niskasta kiinni ja myönnä rehellisesti: "Olen alkoholisti ja ylpeä siitä".

 • "NOLOA" KRAPULA:
  Lähdet kavareidesi kanssa rilluttelemaan tietoisena tarkoituksesta vetää lärvit. Teet parhaasi, mutta seuraavana aamuna olosi on ihan normaali. Valehtelet olevasi hirveässä krapulassa, käyt vessassa ja tunget sormet kurkkuusi oikean efektin aikaansaamiseksi. Älä masennu, me kaikki aloitamme joskus. Harjoittelulla saavutat sen minkä muutkin. Pullo käteen rohkeasti ja pohjanmaan kautta. Suositeltavia dokauspäiviä ovat ammattilaisten suosimat sunnuntai, maanantai ja tiistai. Vältä perjantaita ja lauantaita. Silloin liikkeellä on tekopirteitä amatöörejä, jotka sotkevat niinkin pyhän asian kuin ryyppäämisen, sosiaalisen kanssakäymisen, tanssimisen ja keskustelun kanssa.