Tunnista IT-alan ammattilaiset

  • Unix-ylläpitäjä: vatsa, parta tai sen tapainen ja kännykkä johon ei juurikaan viitsitä vastata. Häviävät aina välillä eikä kukaan tiedä missä guru luuraa. Jos jaksat kuunnella esitelmän juuri tämän yrityksen käyttämän Unix-version heikkouksista, saat asiasi hoidettua. Jos et jaksa, unohda koko homma. Se tehdään huomenna, aina. T-paita, hauska ja farmarit, siniset.
  • Tietoliikenneasiantuntija: Paljon samaa kuin Unix-ylläpitäjässä, mutta habitus on jotenkin siistimpi ja esitelmät pidempiä. Kaikki vaikuttavat guruilta, koska kukaan muu ei juurikaan ymmärrä miten firman verkko toimii, mitä laitteita siinä on, miksi se maksaa niin paljon ja miksi siinä on kuitenkin käsittämättömiä häiriöitä. Häiriöistä on turha kysyä, koska et kuitenkaan ymmärrä vastausta.
  • Webohjelmoija: Työtön. Kysele olisiko myynnissä joitain kivoja laitteita, joita tuli ostettua, kun uusmediassa meni kovaa.
  • Cobol-ohjelmoija: Vanhempi lyhytsorminen mies villatakissa, jossa nahkapaikat kyynärpäissä. Taustalla mahdollisesti lyhyt työttömyysjakso 90-luvun lopulla ennen Y2K:ta. Vitsit eivät oikein aukene muille, enää.
  • Konseptisuunnittelija: Nimike tuo mieleen kouluaikoina paperille raapustetut sekavat merkinnät. Sama tulee mieleen työn laadusta. Luulee olevansa atk-ammattilainen, mikä on huolestuttavaa. Tyylikäs ja moderni pukeutuminen, mikä paljastaa totuuden ammattilaisuudesta.